A 100 éves képkeret újjászületése

Avagy hogyan lett a Lili Dekorból családi vállalkozás?

A hátlapján olvasható, ceruzával belevésett, kalligrafikus írás alapján Hódmezővásárhelyen készítették.


Minden bizonnyal már szebb napokat is megélt, és ha mesélni tudna, hallanánk örömről és bánatról, szegénységről és gazdagságról éppúgy, mint békéről és háborúról.
De biztosan sok emberek okozott örömet, mert az égiek valamiért „életben hagyták”. És még így is, kicsit öregen, kicsit (nagyon…) kopottan is van benne valami fenséges, valami varázslatos.
Amint megláttam, azonnal beleszerettem , és tudtam, hogy Ő lesz az igazi!

01

Már hónapok óta kutattam képkert után, az egyik ötletem megvalósításához, mígnem egy barátnőm elém tette. Addigra már néztem újakat, és régieket egyaránt, de mindegyikből hiányzott valami.
Ma már tudom!  Azoknak valahogy nem volt lelkük.
Talán furcsának hangzik, hogy így beszélek egy tárgyról, de mégis így érzem. Van, hogy megszólít bennünket egy hétköznapi eszköz, van, hogy mi keresünk magunknak valamit.
Ez lehet egy képkeret, vagy egy menyasszonyi ruha.
De amint meglátjuk, tudjuk és érezzük, hogy van „közünk” egymáshoz. Ez láthatatlan szál, ami  összeköt.

Jelen esetben, ez valamiféle családi kötelék lehet, mert (bár nem szoktam magánjellegű történésekről itt írni….. ) a két kisfiam is azonnal odajött segíteni, amint meglátták. Órákon keresztül  kapartunk, csiszoltunk, portalanítottunk és festettünk.
Lehet, hogy egyszer mégis  csak, családi vállalkozás leszünk????

A lelkes kis segítőimnek köszönhetően, alig néhány óra múlva, egy hófehér képkeret várta, hogy végre újra értelmet kapjon a létezése. És ismét az legyen, ami hajdanán: egy visszafogott, de mégis stílusos kerete egy teljesen egyedi alkotásnak.
Már csak további  8-10 óra, 350 selyemrózsafej és bimbó kellett ahhoz, hogy mindez valóra váljon!

04

Ami azonban a rózsás képkeretem debütálásán történt, az még engem is teljesen váratlanul ért!
Az első esküvőn, ahol a főasztal látványát volt hivatott emelni, az esti sötétségben valami igazán váratlan és elképesztő látvány fogadott minden vendéget. (Köztük engem is.)
A Dj által hozott ledes reflektorok nemcsak a képkeretet, hanem az egész látványt festették  más színűre percenként, hogy az a  néhány napja még rozoga képkeret, behozhasson egy kis lemaradást abból azokból a csendes  időből, amikor egy padláson porosodott ..….és  ismét élményt adjon mindenkinek, aki csak nézi.

(További képeket a „Romantikus esküvő a Rosinante-ban” című bejegyzésemben találhatsz.)

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.