• "A stílus az egyik módja annak, hogy elmondd ki vagy, anélkül, hogy megszólalnál.” /Rachel Zoe/

A minimalizmus luxusa I.

A párok többsége különleges helyszínt keres az esküvőjére.

Van, hogy maguktól találnak rá erre hosszas keresgetés után, de ma már szerencsére sokan belátják, hogy egy rendezvényszervezővel a hátuk mögött lényegesen könnyebb és eredményesebb is a mesés helyszín megtalálásának esélye.

 

Mégpedig azért, mert ők sok tapasztalattal rendelkeznek! Számtalan helyszínt bejártak személyesen, tudják az előnyeiket és a hátrányaikat. Tudják, hogy mit lehet kihozni egy-egy étteremből, és hogy az megéri-e a ráfordított időt, energiát és akár pénzt is!
A rendezvényszervezők lesznek azok is, akik esetleg tudnak olyan „titkos”, a házasulandók által csak ritkán választott helyekről is, ami nagy valószínűséggel maguktól  eszükbe sem jutna…..
Ilyen lehet egy régi pajta vagy magtár, ha vintage esküvőt álmodtatok. De  egy erdőben megbújó, nem rég felújított vidéki kastély, vagy golfklub is átalakulhat a nagy napotokra. Ahol csak ritkán, nagyon-nagyon ritkán hangzik el  a boldogító: Igen!

Egy ilyen helyszínbe szeretett bele az egyik előző évi párom is. Távol a nagyváros zajától,  viszont annál közelebb a természethez! Rendezvényszervezőjük segítségével megtalálták azt a számukra tökéletes helyszínt, ahol az elegancia és a luxus már eleve adott, és mindez madárcsicsergésbe csomagolva.
Az ilyen  adottságok mellett  a dekoratőrnek van is és nincs is dolga.
Egyfelől vigyázni kell arra, hogy a hely eleganciája adja a maradandó élményt. Semmiképp nem szabad túlharsogni azt, amit gondos tervezők már eleve odaálmodtak. Viszont mégis csak egy esküvőről van szó, aminek valahogyan meg kell jelennie a látványban. Érzékelhetővé kell válnia, de csak diszkréten! Mint egy finom parfüm, ami lassan, nagyon lassan lengi csak be a szobát, nem harsányan, nem tolakodóan. Viszont miután elért hozzád, már mindig azt akarod érezni! De ilyenkor  hiába keresed, kutatod, hogy honnan származik, a forrása már régen elhagyta a szobát. Az illat pedig lassan eloszlik, de benned még mindig ott marad, napokra, hetekre…
Számomra valami ilyen érzés, a minimalizmus luxusa is.
Amikor elsőre nem is vesszük észre a finom részleteket, csak érezzük egyben az egészet. Amikor nem tudjuk igazán, hogy honnan is származik, hiszen nincs egyetlen olyan fő elem sem jelen, ami egyértelműsítené a hangulat forrását.

Az ilyen típusú helyszíneken nagyon kell egy dekoratőrnek vigyáznia erre a törékeny egyensúlyra! Ha pedig e tekintetben a pár elképzelései egybeesnek a mi terveinkkel, akkor külön szerencsénk van!

Ráadásul ennél az esküvőnél, még az örömanya gondolatvilága is besegített az összhatás kialakításában, hiszen éveken keresztül készítette saját üzletében az esküvői virágkölteményeket. Így kihagyhatatlan volt, hogy  most –  a lánya esküvőjének –  is részese  legyen. Az aprólékosság, a részletekre való odafigyelés volt itt az a „parfüm”, ami belengte az esküvő egészét.

Ebben pedig nagy szerepe volt a rendezvényszervezőnek is, aki nem csak a terítés részleteire, hanem valamennyi  szolgáltatóra is nagy gonddal, körültekintéssel  figyelt.

Minden ered valahonnan!
A jól sikerült esküvőknek is forrása van.
Ami lehet  egy mesés helyszín, egy könnyed és elegáns dekoráció, vagy éppen egy rendezvényszervező, aki odafigyel még olyan dolgokra is, amit ti sohasem nem láttok majd…

Hozzászólások lezárva.