A Te színed az esküvő színe? – 2, Megvan mindkét listád?

Ügyes vagy! Nyugodtan „veregesd vállon magad”.De komolyan!!!!
Mert az olvasóim 3%-a szokta csak megírni.

05bafb1f5aaff63345e4a74ae98c4abbPedig nem nekem írnak házi feladatot, hanem önmagukon segítenek.

Az a tapasztalatom, hogy amikor a megbeszélésre érkező fiatalokat megkérem, néhány szóban foglalják össze, milyen is legyen az esküvői dekoráció hangulata, mit szeretnének érezni, amikor kézen fogva férj és feleségként belépnek, a többségük tanácstalanul néz. Nem tudják. Pedig már megvan a zenekar, a helyszín, a meghívó, és megannyi más ,aminek éppen az lenne a jelentősége, hogy a hőn áhított „érzést” megteremtsék.
Annak az érzésnek a „szolgálatába” kellene állniuk, amit a pár még meg sem fogalmazott.
/De Te már igen!!!!!/

 

Na ekkor jön: – hogy a helyszínhez anyu ragaszkodott
– a zenekart a másik szülőpár foglalózta le máris, nehogy „elkeljenek”
– már 200 rokon tudja, mikor is kell lagziba jönniük, pedig még ki sem vittétek a meghívókat
– egyébként is apu fizet, és az lesz amit Ő mond…..

Ehhez képest, Ti szűk családi buliról álmodoztok, Dj-vel – mert kevés zenekar tudja a teljes mai könnyűzenei repertoárt felvonultatni – és mindehhez fehér party sátort képzeltek körasztalokkal, és szabadtéri esküvővel.

Szóval, Ti ketten legyetek tisztában a saját elképzeléseitekkel, ha lehet leírva, mert az mindig jó kiindulópont!
Amikor megvannak az érzések, hangulatok, csak akkor kezdjétek el köréjük építeni az esküvő minden mozzanatát.

Sem a család, sem a barátnők, sem pedig az esküvői média befolyása nem fog benneteket olyan könnyen dróton rángatni, ha legalább Ti tudjátok mit szeretnétek. Még akkor sem, ha apu fizet….
Biztosan kell majd kompromisszumokat kötnetek. Nagyon keveseknek adatik meg, hogy minden pont az Ő álmainak alárendelve történjen. De egyezkedni is könnyebb, ha tudod, hogy miből kell engedned.851965a3a7b3eebcee4a6a64c9b062c4
pl. Ne a dekor színén vitatkozz a családdal, amikor még azt sem tudjátok, hogy hol lesz az esküvő, és ott milyen a terem falszíne.
A korábbi hasonlathoz visszatérve, előbb legyen meg a”tortátok” ízvilága, formája és utána töprengjetek azon, hogy zsúrkocsin tolják be nektek, vagy legyen külön tortás asztal.

 

Akkor lesz a Te színed az esküvőd színe, ha előbb nem ruhát – tortát – csokrot – dekorációt – zenekart – helyszínt, stb . válogatsz össze, hanem érzéseket, hangulatokat fogalmazol meg,hogy milyen milliőben akarod megélni azt a napot.

/ Persze, van hogy a gombhoz vesszük a kabátot, és pl.egy szalvéta lesz az egész kiinduló pontja, de ez a ritkább./

Most jön az utolsó mozzanat. Mind közül talán a legizgalmasabb!

9a505c8e97e14a791b2ddae39ad57c93


3, Anyaggyűjtés

Jöhet a net, az újságok, a barátnői esküvői videói, képei. Gyakorlatilag bárhol, bármikor, bárhonnan gyűjthetsz inspirációt.
Csak az a lényeg, hogy minden létező formában megörökítsd azokat az érzéseket, hangulatokat,amiket eddig szavakba öntöttél. Van aki egyből ezzel kezdi, ami nem is csoda, hiszen az emberek kb.70%-a vizuális alkat.
Nyiss egy külön mappát a gépeden, itt további könyvtárakban rendszerezheted az infokat.
Ezeket nyugodtan használd, amikor szolgáltatókhoz mégy. Egy menyasszonyi ruhás is könnyebben talál neked megfelelőt, egy dekoros is hamarabb érezhet rá a stílusodra, ha mutatsz néhány képet.
Én személy szerint nem sértődőm meg a hozott képeken. Az, hogy az én honlapomon pont „olyat” nem találsz, az nem feltétlenül azt jelenti, hogy nem tudok „olyat”. Csak azt, hogy még senki nem kérte.
Időt vesz igénybe a lap megírása ? Természetesen.
Segít kikerülni sok felesleges családi konfliktust? Minden bizonnyal.
Sok időt takarít meg a meghívó, dekoráció, csokor, menyasszonyi ruha stb. kiválasztásakor???
El sem hiszed, hogy mennyit!

 

397658eff5c286efc4085697f8294acd_largeTudd hogy mit akarsz. Tudd hogy mit akar a párod. Egyeztessétek, és meglátod együtt nem csak könnyebb, hanem jobb is álmodni.
Mert a házasság sem két magányos ember „dobozának” egymás mellé rakása. Még akkor sem , ha sokan így csinálják. Hanem olyan mint az élet: csodás színek, egyedi keveredése.
És itt most az ecset, a Ti kezetekben van.
Keverjétek ki együtt azt a „színt” , ami a Ti esküvőtök színe lesz!

10c6233fc71cdfbe2693008c5c7ef6d9

Hihetetlen kaland vár rátok! Élvezzétek!!!!

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.