Amikor az élet túllicitál téged – most kivételesen rólam lesz szó

Álmodozol, tervezel, majd neki kezdesz. Vagy nem……

A légvárak építéséig sokan eljutunk, ebben a legtöbbünk igen jó!
Ilyenkor – jobb esetben – mindent szépnek, jónak, sőt kifejezetten tökéletesnek képzelünk el. Végül is ez az álmok lényege.
Ezek azonban – főleg felnőtt korban- , csak a saját fejünkben fogalmazódnak meg. Esetleg még papírra vetjük őket, de akkor is az íróasztal foglyai maradnak – legtöbbször – örökre.
Csak kevesen osztjuk meg a legféltettebb vágyainkat másokkal, hiszen az „élet” arra tanított bennünket,hogy a gúnyos megjegyzéseket, a kinevetést, a hátunk mögött össze súgást ne kockáztassuk meg! Maradjunk csendben, és hagyjuk mag az álmainkat a fióknak. Ő legalább nem élcelődik a fantáziánkon.
Majd eltelik egy hónap, kettő, vagy még több, és már mi magunk is elfelejtjük, mire is vágytunk olyan ellenállhatatlanul.

De van úgy, hogy egyszer csak megszólal a telefon, vagy teljesen váratlanul bekopogtat valaki, és azt mondja: „Hahó , jöttem teljesíteni az álmaidat! Elérkezett az ideje, hogy leporold azokat a régóta fiókban lapuló gondolataidat! Induljunk!”
Hihetetlen?????
Aki élt már át hasonlót, az pontosan tudja miről beszélek.
Akik pedig még nem, azoknak itt az én rövid kis történetem, hogy Ők is merjenek hinni az álmaikban!

Kora nyáron, az utolsó óvodai napok egyikén, épp a fiaimat vittem a csoportjukba.
Akkoriban az aktuális álmom , egy kreatív fotózás volt , csak úgy a magam szórakoztatására.
A zenészek öröm zenélése lehet ilyen érzés egy buli végén, amikor is a saját kedvükre Muzsikálgatnak, csak azért mert szeretik azt amit csinálnak.
Na nekem pont ilyen a kreatív fotózás!
Egy „sereg megszállott” összejön ( sminkes, virágos, modell, fotós – és én…. ), hogy csak úgy jókedvéből, a saját és a többiek örömére összehozzon valami szívének kedveset.

Tehát éppen beszálltam az autómba, amikor is megszólalt a telefonom. Egy roppant intelligens hölgy, néhány mondat után, a lehető leg váratlanabbul, felkért egy kreatív fotózásra……
Még jó hogy ültem! Mert egy piacvezető esküvői magazin fotózására invitált.
Bevallom amikor letettük a telefont, az első gondolataim a kifogások körül forogtak. ( Elég jó leszek oda? Megérdemlem én ezt? Miért pont én? Mit fognak szólni hozzá mások? Hány kolléga fog kritizálni, megjegyzéseket tenni rám és a munkáimra? ….. és hasonlók)
Viszont néhány pillant múlva egész máshol jártak a gondolataim. Azon kaptam magam, hogy még mindig ülök az autóban, kezemben a noteszemmel, és tervek – ötletek sorra villantak fel a fejemben. Újabb és újabb dekorációk vázlat rajzait készítem. Ami nem is csoda, hiszen hónapok óta ott voltak már a fejemben. Néhányuk skicce, pedig csak arra várt, hogy hazaérve kihúzzam a fiókomat, és leporoljam őket.

Hogy miért meséltem ezt el Neked?
Hidd el nem kérkedés, dicsekvés volt a szándékom. Bár hazudnék, ha azt mondanám, nem vagyok rá büszke, hogy most engem választottak.
Viszont ettől sokkal fontosabb, hogy észrevedd ebben a történetben az élet üzenetét.

Amikor csak toporogsz az  „Úton”, amikor a kishitűséged, az önbizalom hiányod miatt, csak állsz egy ajtó előtt, akkor kicsi az esélye, hogy valami fantasztikus történjen veled.
Ha az élet végre ad egy lehetőséget, és igazán akarod is azt, ne habozz megfogni a kilincset és kinyitni azt az ajtót. Mindegy, hogy ki mit fog gondolni, vagy mondani! Akkor ott ne mások véleményével, hanem magaddal törődj, mert a Te álmaidat csak Te válthatod valóra!
És ha az élet Még rá is tesz egy lapáttal, akkor egyszerűen nincs „jogod” vissza utasítani azt, mert lehet, hogy többet nem kapsz ilyen lehetőséget, főleg ha az esküvődről van szó.
Szerintem sokkal több házasulandó kap„tálcán kínálva” lehetőséget, csak nem veszi észre.
Szerintem sokkal több pár tudná valóra váltani az álmait, ha nem mások véleményétől tartana, ha nem a megfelelési vágy hajtaná őket, hanem a saját lelkesedésük.

Álmodj, tervezz , járj nyitott szemmel és füllel, hogy meg is halld ha valaki oda szól:
„Hahó, jöttem megvalósítani az álmaidat!”

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.