• "A stílus az egyik módja annak, hogy elmondd ki vagy, anélkül, hogy megszólalnál.” /Rachel Zoe/

Angol rózsás esküvő

Az angol rózsás textilek eredetileg a lakberendezés elengedhetetlen kellékei voltak csak, főleg angolszász nyelvterületeken. Azonban a „vintage” térhódításával lassan beszivárogtak a magyar esküvői kultúrába is. Pontosabban, azt is mondhatnám, hogy „szivárognak”, mert ez a folyamat még ma is tart.

Több kollégámmal egyetértésben, azt gondoltuk néhány éve, hogy ez a nagyon változatos, és igen sok lehetőséget rejtegető minta lényegesen nagyobb érdeklődésre fog számot tartani. De valahogy nálunk nem lett Igazán népszerű. Ennek nagy valószínűséggel az lehet az egyik oka, hogy mind a sok-sok virág, mind pedig a színhasználata (rózsaszín, púder, mályva, pinkes-, bordós árnyalatok ) elég erősen feminin hatású. Ráadásul a legtöbb vőlegény egyből azonosítja, az amerikai filmekben látott mindent elborító virágözön látványával. Ahol is egy mindentől távol eső farmon az idős házaspár tapétáján, szőnyegén, kanapéhuzatán és még  a csészéjén is angolrózsák hömpölyögnek. Lássuk be, valóban nem nagyon csábító esküvői design ez, egy igazi férfinak…..

Képek forrása: Pinterest

 

Csakhogy ha veszünk egy csipetnyi angol rózsát, és mellé sok-sok visszafogott színt, mint a fehér, a nute, a krém vagy éppen a fehér, akkor már merőben más az összkép!!!!

Ennek a mintának csupán az a titka, hogy ne tegyünk belőle mindenhova. Az asztalon elég, ha a szalvéta angolrózsás.
Ha így teszel, akkor egy semleges asztali futón, még azt is megengedheted magadnak, hogy az asztali díszben valódi angol rózsák, vagy esetleg pünkösdi rózsák legyenek. (Ez utóbbiak, mind hangulatukban, mint színükben tökéletesen hozzák az angol rózsák széles szirmú, telt hatású virágzatát. ) Egy semleges asztali futó mellett még az is belefér, hogy a rózsa zöldjét visszahozó, köszönetajándékot készíts.

A háttérben is igen hangsúlyos elemként viselkedik az angol rózsás textília!  Természetesen keverheted, a térhatású és a síkbeli megjelenési módjait, amennyiben azok színei megegyeznek.. Jelen esetben a középpontos elrendezés fókuszpontja:  a rózsakoszorú, amit mindkét oldalról egy-egy keskeny vászoncsík szegélyez. Természetesen angol rózsás mintával…

De hogy a plafont se hagyjuk virágok nélkül, a vintage egyik közkedvelt dekorációs elemét használtuk, a zászlósort vagy zászlófűzért. Azonban itt is törekedtünk arra, hogy ne essünk túlzásba, tehát csak minden 2. zászló viselte az esküvő fő motívumát: a rózsát.

Design: Lili Dekor

Fotók: Révész Gábor

Helyszín: Pompei Pizzéria Csongrád

Ha alaposan megnézed a képeket, minden bizonnyal feltűnik Neked, hogy a fotósorozatunk kis létszámú esküvőn készült.
Ezzel csak azt szerettem volna bebizonyítani, hogy:
–  nem kell óriási tér ahhoz, hogy az angolrózsát  használhasd
– lehet vele ízléses, mégis részlet gazdag dekorációt  kialakítani
–  hogy nem  lesz minden angol rózsás enteriőr „nagyon csajos”, még férfiként is bevállalható!
– és hogy pont azért, mert nem a legelterjedtebb vintage irányzat hazánkban, biztosan nem lesz tucat esküvőd, ha ezt a mintát választod!

Hozzászólások lezárva.