Az ártatlanság színe?

Ha esküvő: akkor fehér.

Évtizedeken keresztül szinte elképzelhetetlen volt, hogy a menyasszony bármilyen másik színt is öltsön magára, mint fehéret.

Pedig nem is kell nagy időutazást tennünk ahhoz, hogy színes, sőt fekete menyasszonyi ruhával találjuk magunkat szemben.
A magyar népviselet az ország legtöbb részében kifejezetten színes volt ebben a vonatkozásban is, míg a századfordulón, leginkább a polgárosodó családoknál a fekete is megjelent.
De Európa más államaiban is csak az 1800-as évek közepétől kezd meghonosodni az „ártatlanság színe”. (pl. Franciaországban éppen ez volt a gyász megjelenítője)
Napjainkban szerencsére bármit felvehet az ara, ami jól áll neki, és amiben természetesen jól érzi magát. ( Nem csak gót esküvőn lehet fekete ruhát viselni ! )
De a ceremóniák tekintetében még mindig a fehér viszi a prímet.
Ennek főleg tradicionális és funkcionális okai vannak.
Egyrészt a legtöbb egyháznál a színek vallásilag meghatározott jelentéstartalommal bírnak. Tehát az egyes ünnepeknek , eseményeknek fontos színszimbolikája van. A legtöbb nagyegyház pedig kifejezetten a fehér színt „engedi meg”, mint uralkodó árnyalatot a szertaráson. Szerintem, akik ilyen formában is szeretnék megerősíteni kettejük kötelékét, azok ehhez az „elváráshoz”, alázatosan viszonyulnak.
Másrész a szabadtéri esküvők reneszánszát éljük. Javarészt zöld környezetben….Dekorációs szempontból pedig pont a fehér és a törtfehér mutat odakint a leginkább. De szerencsére a zöldhöz nincs szín, ami ne passzolna. Ezért egy élénk pink, egy türkiz, vagy egy napsárga is remekül a Ti stílusotokhoz tudja igazítani a ceremónia hangulatát is.

Big Day magazin fotózás, Design: Lili Dekor, Edit Virágvarázs

Az összes megjelenő tartalomra minden jog fenntartva!

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.