Az év színe 2016 II. – A rózsakvarc

Ez egy nagyon is természetes árnyalat, hiszen egy gyógyító féldrágakőről beszélünk. (Az 5 alap gyógyítókő egyike!) A szeretet kövének is nevezik, de a meggyőzés, az együttérzés (empátia), vagy az alkotóerő felébresztésére is használják az alternatív módszerekben.

 

01

02

Tehát, ha ezt a színt választod az esküvőtök fő irányvonalaként, és ha valamilyen módon valódi rózsakvarcot is használsz, a látványon túl, még akár egyfajta mentális hatást is elérhetsz a vendégeidnél.

A főleg Brazíliában, az USA-ban és Madagaszkáron bányászott ásvány, kémiai összetételét tekintve szilícium-dioxid, némi titánnal és mangánnal, amelyeknek a kellemes, pasztelles színezetét köszönheti.
Lelki hatását tekintve a rózsaszín melegséget, gyengédséget sugall, ezért a legnőiesebb színek egyike. Korosztálytól függetlenül, kislányoktól az angol királynőig mindenki hordja, hiszen visszafogott, elegáns, méltóságteljes megjelenést kölcsönöz, akár sminkben, akár egy ruhadarabban, akár esküvői dekorációban használjuk is.

Talán pontosan ezért, a férfiak nem kifejezetten rajonganak érte!
Éppen ezért, akár a „divat”, akár a személyes meggyőződésed miatt ragaszkodnál ehhez a tónushoz, nem árt a párod számára is „ fogyaszthatóvá” tenni.

Ilyen esetekben bátran válassz egy kifejezetten dominánsan férfias színt, mint a sötétszürke vagy a navy, esetleg a fekete! Árnyalatok tömkelege áll a rendelkezésetekre, hogy összeillesszétek akár a ruháitokat, akár a dekoráció elemeit.

Szintén több bejegyzésemben említettem már, az arányokat is.
– Ha a dekorációban a finomságot, a visszafogottságot szeretnéd inkább megjeleníteni, akkor    mindenképp a rózsakvarc legyen a több.
– Ha lényegesen karakteresebb, súlyos benyomást szeretnél megjeleníteni, jöhetnek a „zordabb” tónusok.

De vajon mi a helyzet azokkal a párokkal, akik visszafogott, de színesebb látványra vágynak?
– Náluk jöhetnek a fagyi színek, minden mennyiségben. És nem csak a másik idei „sztár” serenity…..   (ld. következő bejegyzés)

07

08

Képek forrása: Pinterest

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.