Az év színe 2016 III. A serenity

„Derűs kék” – ez a magyar megfelelője ennek a mesés árnyalatnak.
Szerintem nagyon találó, mivel nincs annyira élénk, mint az esküvőkön oly általánosan használt „baba-kék”, és a köznyelvben elterjedt világoskéktől is eltér.

01

A kicsit szürkés beütése miatt nekem a szellőt vagy a súlytalanság érzését idézi. Ezzel együtt ne felejtsük el, hogy egy hideg árnyalatról van szó.

A kék a lélektanban: a bölcsességet, türelmet, a lélek elcsendesedését, megnyugvását szimbolizálja. Ezzel együtt jár, hogy a távol – keleti tanokban az intelligencia, a bölcsességet is kifejezik általa.
A modern reklámokban pedig szinte elképzelhetetlen egy valamire való tisztítószer reklám a világoskék nélkül, hiszen a rend és a tisztaság színe is.

A kékeket általában a férfias színek közé sorolják, de a serenity mégsem kifejezetten az a macsós tónus.
Főleg hozzá hasonló pasztelles, tört tónusokkal keverve egy kifejezetten visszafogott, elegáns, már-már decens hangulatot kölcsönöz az esküvőnek. Épp úgy, ahogy az előző bejegyzésben tárgyalt rózsakvarc.
Ha arannyal vagy ezüsttel egészítitek ki, akkor borítékolható a szolid, mégis nagyvilági hangulat! De a szürke vagy a barna világosabbjaival is egyfajta pazarságot sugall.
A serenitynél nagyon is helytálló az alábbi idézet:

Az elegancia nem azt jelenti, hogy észrevesznek, hanem azt, hogy emlékeznek Rád!

Amennyiben egy kicsit csajosítani szeretnéd, akkor jöhetnek a barackok, rózsaszínek, minden mennyiségben. De legalábbis addig amíg a párod engedi.

04

Az esküvői divatban csak néha- néha röppen fel, hiszen nagyon kevesen vállalják be. A saját, 15 éves tapasztalatom szerint az „erősen személyiségfüggő„ színek csoportjába sorolom. (Ne keress a neten ilyen elnevezést, nincs ilyen a szakzsargonban……. !)
Ez nálam azt jelenti, hogy aki önmagától nem vonzódik hozzá jelentősen, arra az arára, ha akarnám, sem tudnám rábeszélni.
De miért is akarnám.
Annyi szín és annyi árnyalat van a világban, hogy összeszámolni sem lehet (azért vannak, akik megpróbálják…. ), annyi van, ami hozzád – hozzátok illő, ezért válogassatok csak szabadon! Keressétek és találjátok meg azokat, amelyek benneteket fejeznek ki, amelyek rólatok szólnak.

És ha ezek közül egyik sem az év színe?????

Trendek, irányzatok jönnek és mennek. Divatok követik egymást. Ami ma még modern és „követendő”, az holnap ciki, holnap után retro, de kb. 20 év múlva ismét divatos lesz. Csak ki kell várni…..
Az esküvőtök viszont a Tiétek! Ma is holnap is, és holnapután is…..
Akkor is, amikor már senki sem emlékszik arra, hogy milyen is volt az év színe 2016-ban….

05

Képek forrása: Pinterest

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.