Az „év színe” a Vigyázó kastélyban II.

/Big Day esküvő magazin., 2016. / 2. lapszám/

Amikor megvan a szín és az alapkoncepció, akkor veszi kezdetét az igazi játék!
Játék az arányokkal, a textúrákkal és a faktúrákkal. Azzal, hogy mit pontosan hova, mi mellé és főleg miből mennyit!

A Big Day esküvő magazin aktuális fotózásán a színeket ritmikusan jelenítettük meg: egy rózsaszín- egy ezüst, egy rózsaszín majd még egy ezüst abroszú táblaasztal követte egymást. Az asztali futók és a textilszalvéták is két egymás melletti asztal esetében egymás inverzei voltak. Csupán a virág kompozíciók és a többi kiegészítők öltöttek asztalonként más-más alakot. (Mint az a fotózásokon lenni szokott, hogy Te, kedves házasulandó, minél több részletnek lehess szemtanúja…..) Természetesen  egy valódi esküvőn mind a kiegészítőkből kevesebb van,  mind a virágmotívumok sokkal egységesebbek.

01

02

Az apró makaronok, a parfék néhány éve csak „kötelező kiegészítői voltak az ilyen családi rendezvényeknek. Napjainkra  a cukrászat is valódi művészetté vált, és ínycsiklandó édességek már színben és stílusban is tökéletes velejárói az esküvői dizájnnak!

A következő 3 kép egy érdekes sorozat.
Kezdésképpen egy  táblaasztal, még mint „üres vászon” van jelen. A következő kettő pedig lehetőséget ad Neked a választásra. Mégpedig abban segít, hogy megfigyelhesd, mennyit számít, ha más-más alapot választasz.  Ugyanolyan színkombináció esetében is, eltérő hangulatot érhetsz el, ha egyik vagy másik színt választod alapnak. Nos, ezüst vagy rózsaszín?
A felhasznált színek ugyanazok, csak más a mennyiségük. Ugye, hogy nem mindegy?

Az asztaldíszek típusai közül  mutatunk be most néhányat.

– A magas vázás, tűzött kompozíciót,” árát” idényjellegű fehér virágokkal teheted méretében látványosabbá, árában elfogadhatóbbá. ( 1. kép )
– A 3 eltérő méretű váza magasságot ad, és játékosságot csempész valamennyi dekorációba. ( 2. kép )
– A szintén magas hengerváza „teste” is alkalmas arra, hogy ne csak víz kerüljön bele. (3. kép )
– De ha csak szolid, visszafogott asztaldíszt álmodtatok meg, akkor kiváló választás a magas              üvegkehely –  akár több méretben is-,  az aljába kerülhet finom szemcsés, a dizájnba illő            színezett homok, benne egy szál selyemrózsával, vagy akár gyertyával . ( 4. kép )

De hogy tavasz révén a székek se maradjanak ki a virágözönből, íme itt vannak a masnik és a szalagok helyett a székenként elkészített textil rózsák! Egy ezüst chiavari székre, szerintem elég is ennyi dekor! (A szék születéséről és történetéről még többet olvashatsz: Akkor most chiavari vagy amerikai ez a szék c. bejegyzésem! )

Folyt. köv.!

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.