Barabás Villa: A festőművész rezidenciája I.

Amikor Barabás Miklós 1839-ben megvásárolta a városmajori szőlőskertet, még aligha sejtette, hogy mennyi szerelmes párnak teremti meg a valóban festői környezetet a nagy naphoz!

Barabás Miklós portréja, a festő akvarellje saját villájáról, életkép a villa előtt.
Képek forrása: internet

A művész saját tervei alapján átalakuló pince és présház ugyan 30 évig volt  a család otthona, a csodálatos kilátást a művész öreg napjaiban mégsem élvezhette, hiszen 1870-ben a család eladta.

A ma is tökéletes arányrendszerű klasszicista villa, jelenlegi formáját Bas Péter építésznek köszönheti.  Aki nem csak a világhírű magyar festőművész, hanem a mai kor embere számára is élvezhető,  kifinomult, de „nagyvilági” látványosságot alkotott újra.

Ezt érezheted Te is , ha itt szeretnél örökkön – örökké tartó, és emlékezetes eseményt varázsolni.
A szinte kizárólag természetes alapanyagokból kialakított belső és külső tér nem szorítja sarokba a designerek fantáziáját.
Mégis, szeméy szerint az volt az érzésem, hogy átlagoson túlmutató  alázatosságot követel ki magának a hely szelleme. Ugyanis ide elképzelhetetlennek tartok például egy high-tech, vagy gót esküvőt.
Hogy Barabás Miklós, vagy Bas Péter alkotta meg ezt a miliőt?
Szerintem a két alkotó elme valahol összetalálkozott, hogy Te itt ma átélhesd a város felett azt az életérzést, amit csak egy 1800-as villában lehetett.
Mi pedig  a Lili Dekornál  örömmel gondoskodunk róla, hogy a történelmi mellett, a hamisítatlan esküvői hangulat is beköltözhessen ebbe a közel 200 éves villába,akár a  homlokzat nyugodt, letisztult  ritmusát, akár a visszafogott színeit (ld. következő blogbejegyzés!) szeretnéd is hangulatként visszakapni a vacsoránál!

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.