Challenge Day – dekoros módra

Ezt a kifejezést a sportokat kedvelők biztosan ismerik.
De a mi szakmánkban kicsit mást jelent…
Nálunk a „Kihívás Napja” minden olyan nap, amikor valami nagyon rendkívülit kell véghez vinnünk, és dekoros körökben ezekből egy évben több is akad….

Ilyen ominózus nap volt néhány éve, amikor az első „Sárkányhajó fesztivált „rendezték meg Csongrádon. No, nem indulni akartam az evezős  versenyen, hanem többen is egy felkérésnek tettünk eleget, ami mellesleg mégis csak verseny volt: sárkányt kellett készíteni.

Szokásomhoz híven intenzív kutakodásba kezdtem a sárkány témában, Süsütől egészen a középkori írások rettegett fenevadjaikig.
Léggömbbel is foglakozó dekoratőr lévén evidens volt, hogy a fő alapanyag a lufi lesz, bár tudtam, nem kis fába vágom a fejszém, ami a technikai kivitelezést illeti.

001

Több méternyi drótváz, közel 300 kisméretű léggömb, 2 napnyi alkotás és már készen is voltam…..a fejével…. /Méretét talán az illusztrálja leginkább, hogy a mellette álló kisfiam, akkor még csak 2 éves volt./ Amikor elkészült, szeme  kicsit gonosznak tűnt. De mivel én egy szerethető, kedves sárkányt álmodtam meg, így egy kis szemműtéten esett át ….
További több száz lufi és lassan a teste is kibontakozott, aminek elkészítése  a fejéhez képest technikailag  már gyerekjáték volt.

03

 

Már csak egy – a 8 méteres sárkányomhoz méretben igazodó –  járműre volt szükség, amin  megpihenhetett.  Szolidan egy mélybordó Caddillac mellett döntöttünk…
Újabb 3 óra és a „dragon” végérvényesen megszállta a Cadit.
De még közel sem volt készen!
Ekkor jött el a munka virágkötészeti része.
Virágokból készült a tűz, ami a szájából jött elő, levelek formázták a szárnyait és a hátán a pikkelyeket is, mindez az Edit Virág Varázs műhelyéből.
 

004

A sok-sok alkotással eltöltött óra végül meghozta gyümölcsét.  A számtalan színvonalas alkotás közül, a mi „kis” sárkányunkat ítélte a közönség a legjobbnak, így hazavihettük az első díjat.

06

Közreműködők:
Virág: Edit Virág Varázs  / 30/361-5583 /
Autó: Ökrös János /20/777-8296 /
Léggömb dekoráció: Lili Dekor  /30/365-1224 /

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.