Dekor Doki válaszol 3

Egy pajta jellegű épületben tartjuk az esküvőnket, mert a tervezett létszámunkhoz sajnos csak ez a helyszín van a környéken. Nagyon igényes, szép hely, de semmi kép sem szeretnénk westernes, countrys, vagy vintage-s dekorációt. Bár eddig mindenki erre akart bennünket rábeszélni, merthogy ide ezek illenek. Neked van valami más ötleted, vagy muszáj ezek közül választanunk?

A helyzet most sem csak fekete – vagy fehér. Nem csak az a két opció van, hogy vagy pajtás dekor vagy nem.
Továbbra is tartom, hogy a dekoráció kitalálásánál Ti vagytok az elsődleges szempont! /én pontosan ezért szeretek személyesen találkozni a párokkal, ha csak egy mód is van rá./
Ma az esküvői dekorációs lehetőségek színben, stílusban, hangulatban olyan változatosak, mint még soha. Hidd el, ha 15 évvel ezelőtt, amikor kezdtem a pályafutásom, csak fele ennyi kelléket tudtam volna stabilan, könnyen beszerezni, mint ma…..bele sem merek gondolni.
De akkor jóval korlátozottabbak voltak a lehetőségeink, nekünk és így a pároknak is.
Ráadásul még egy paletta van, ami azóta igencsak szélesedett. Ez pedig nem más, mint a közízlés!!!!!
Ma ezerszer nyitottabbak, befogadóbbak, és lojálisabbak a vendégek, mit egykor. Szerencsére a konzervativizmus e tekintetben „kihalóban” van. / Hurrá!!!!!!/

De visszatérve a kérdésedre, – az eddig elmondottak alapján már szerintem Te is rájöttél – nem csak két vonulat közül választhattok.
A megoldás sokkal egyszerűbb, mint azt gondolnátok: papírt és ceruzát elő, indulhat a „lista írás”, azokról a dolgokról, amiket nem akartok ( ez az első mozzanat ), majd jöhetnek azok az elemek, amelyeket szívesen látnátok magatok körül az esküvői designe-ban.
Alkossátok meg a SAJÁT esküvőtöket, minden konvenciótól és konformizmustól mentesen. Elvégre 2016-ban az eklektika is hódítani fog.
/ keressétek ezzel kapcsolatban az egyik blog bejegyzésem: Eklektika vagy káosz címmel ? /

 

A legjobb barátnőm esküvőjén mi leszünk az első koszorúsok. Ezért az jutott az eszembe, hogy a dekorációt kapnák tőlünk ajándékba. Szerinted jó ötlet?

Remek! De tényleg!
Ad ugyan némi plusz munkát, de teljesen kivitelezhető!
Néhány fontos momentumot, azonban nem szabad figyelmen kívül hagynotok! Lássuk a lehetőségeiteket:

  1. Ők megrendelik, Ti titokban kifizetitek.
  2. Intézhetitek teljes titokban: ők nem tudnak semmit, maximum az lesz furcsa a számukra, hogy mindenki „le akarja őket beszélni” a dekorációról: „ Á , oda nem kell semmi” vagy „majd mi megcsináljuk” felkiáltással.
  3. Végül:a pár részleteiben mégis csak tud valamennyire a „meglepetésetekről”.

Mindháromnak van előnye és hátránya is.
Az első esetben nem tudod limitálni az ajándék értékét. (ha bármekkora összeget megengedhettek magatoknak, akkor ez az „akadály” természetesen megszűnik.)
A harmadiknál ők fogják magukat kellemetlenül érezni, ha úgy érzik túl sok mindent kérnek, és ezzel megterhelnek benneteket anyagilag. Ilyenkor végül is az „álmaikat” korlátozzák úgy, hogy nem is tudják mi mennyibe kerül, miközben még lehet, hogy válogathatnának.
Olyan megrendelésbe is „futottam már bele”, amikor a pár nem szeretett volna dekort, de a barátok mégis „összedobták” a díszítés árát, és rendeltek nekik. Ilyenkor viszont lutri , hogy tetszeni fog-e nekik. /Tudom, a meglepetés az pont attól meglepetés, hogy meglepetés. Na, de mi van, ha a legnagyobb odafigyelésed és szervezésed, és a kiváló dekoratőri munka ellenére mégsem tetszik…../
Természetesen nem reménytelen a helyzet!

  1. a, Határozzátok meg a rászánt keretet (csak Ti fizetitek, vagy bevontok még másokat is)

b, Készítsetek az ifjú párral közösen egy álomtablót. Ez akár hónapokon keresztül is                 készülhet. Gyűjtsetek képeket, textilmintákat, szalagokat (a színek miatt). Fontos az, hogy                kézzel fogható legyen, és ne csak az ara laptopján létezzen. Ezzel, vagy ennek a képével         fogod ugyanis megkeresni a dekoratőrt, akivel a képek és az anyagi keret megadásával,               közösen el tudjátok készíteni a terveket. A menet közben felmerülő (részletekre irányuló)    kérdéseket, igyekezz diszkréten feltenni a párnak. (pl. kávézás közben: „Képzeld olyan dekort                 láttam a múltkor a neten, hogy……. Kizárt, hogy ne reagáljon rá. De a designertől is kérhetsz       képeket, vagy oldalán is szörfözhettek „véletlenül”. )
Az ilyen formában összehozott, meglepi dekoroknak nálam eddig mindig, örömkönnyes              nyakba borulás volt a vége. Nagyon meg szokott a pár lepődni, valóban el sem hiszik.

  1. Átmeneti megoldás, ha a dekorációk költségeinek csak egy részét „adjátok” ajándékba. Ismét csak költségvetés kérdése, hogy ez a szertartás-, vagy teremdekor, esetleg a teljes    virágrendelés, vagy a menü és ültetési kártyák is benne vannak.
  2. Ha ennél egyszerűbb, és kevésbé személyes megoldással is beéritek, egyszerűen tudd meg kitől szeretnék megrendelni a dekorációt, keresd fel, és vásárolj nála egy utalványt a     keretnek megfelelően. Nem olyan személyes, de biztosan örülni fognak neki.

De akadt már olyan családtag is, aki megkeresett és kifizette a pár által megrendelt dekorációt (így megvolt, hogy mit szeretnének és az mennyibe kerül), az ajándék átadáskor pedig egy kis kártyát adott át a párnak, rajta a terem fényképével, „Ez a mi ajándékunk” felirattal. Bár beletelt egy kis időbe, a míg a pár megértette, mit is jelent az a fénykép.
Szóval jó ötlet,biztos az örömszerzés sikere, csak a kivitelezése igényel egy kis kreativitást.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.