Dekor Doki válaszol!

Jövőre tervezzük az esküvőnket, de nem tudom, milyen színt válasszunk. A barátnőim szerint, legyek vagány és vállaljak be egy ütős színt, mint pl. a pink. Én viszont egy kicsit ódzkodok tőle, soha semmi pink cuccom nem volt.

Mindenképp remek ötlet, hogy kikéred a barátnőid véleményét, hiszen valószínűleg jól ismernek téged. Kiindulásként jó alap az Ő ötletük.
De a helyszín és a te ízlésed legyen a mérvadó. ld. Az esküvői színválasztás lépései, illetve a Te színed az esküvőd színe c. bejegyzéseim ) Persze az is elő fordulhat, hogy az ő ötletük egészen egyszerűen csupán kívül esik a komfortzónádon. Arra, hogy azt leteszteld, van egy egyszerű kis gyakorlat.

Tipp: Egy nagyobb darab pink textilt (kölcsön függöny, pléd, a szomszéd kislány Barbie-s törölközője, bármi!, a lényeg, hogy látványos méretű legyen) tegyél ki a szobádba

(akaszthatod a szekrény sarkára, a karnisra, vagy terítheted az íróasztalod székére is.) Az a lényeg, hogy állandóan szem előtt legyen! Az első nap még lehet, hogy nem fogsz tapasztalni semmit, de néhány nap elteltével, valószínűleg nagyon le akarod majd venni. Na, ezt „éld túl”! Ha sikeresen átesel a holtponton, lehet, hogy tényleg önként is bevállalod a pinket. Ha viszont 4-6 nap elteltével már kifejezetten idegesít, zavar, nyugodt szívvel válassz másik színt, vagy csak egy szolidabb árnyalatot.

 

Nagyon divat- követő típus vagyok, ezt leszögezem. Mit ajánlasz, milyen irányzat, most a legmenőbb az esküvői dekorban?

Természetesen itt is vannak trendek, mint a divatban vagy a lakberendezésben, ezt jól gondolod. De a stílus és színpaletta szerencsére igen gazdag ahhoz, hogy kizárólag csak 1 „number van” legyen.
Az éppen aktuális trendek között azonban biztosan van 1 olyan , ami a Te stílusodhoz igazodik. Ha pl. extravagáns csajszi vagy, jöhetnek a vad ötletek ( fekete – fehér csíkos , rikító napsárgával. ) De divat követő lehet az is, aki a visszafogottabb színeket kedveli. Ezzel párhuzamosan a magas minőségű termékek használatában teljesedik ki a trendérzékenysége. De ez csak két példa volt.

Azt javaslom, keress meg egy szakembert, aki maximálisan a hozzád leginkább illő , de trendi designet meg fogja találni. Személyes találkozás nélkül ez nem igazán fog menni.
Tipp: Vigyél magaddal a kedvenc ruhadarabjaidból néhányat. Így egy átlagosnál hosszabb megbeszélésre, egy kicsit lehet, hogy magasabb árra, de maximálisan hozzád igazított dekorációra számíthatsz a nagy napon!

 

A párom nagy Fradi drukker, és csak zöld-fehér dekorációt enged meg. Mit tegyek?

Nézd a jó oldalát, legalább aktív részese az előkészületeknek, másrészt egyből van egy konkrét színpárotok. Vannak akik csak hosszú hónapok után jutnak el idáig.
De azért a kompromisszumok jegyében , mégis csak van mozgásteretek.
Tipp: Írjatok össze minden ötletet, ami csak az esküvő és a foci (bocsánat , Fradi…) közös nevezőjeként szóba jöhet. Bármi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ne legyen cenzúra, egyikőtök részéről sem! Majd kezdjétek el kihúzni azokat, amelyik nálad (vagy nála) már kiveri a biztosítékot.
Így lehet, hogy a végén csak hófehér lesz a dekorotok, viszont a Fradi -pályán fogtok összeházasodni.
Egyébként sem árt egy kis tréning! A házasság úgyis sok kompromisszumot fog megkövetelni mindkettőtöktől. Ti legalább már biztosak lesztek addigra abban, hogy ebben jók vagytok!

 

Nagyon tetszik a vintage stílus, de a párom nagyon babásnak találja. Mit javasolsz?

Mutattál már neki ötleteket ezzel kapcsolatban? Esetleg voltatok ilyen stílusú esküvőn? Mert valahonnan kell, hogy legyen egyfajta sztereotípiája a vintageval kapcsolatban.
Nektek is segítségetekre lehet a „fradis” párnak írt tippem.
Viszont azt sem árt megbeszélnetek, hogy a vintage stílusnak, minimum 3 fajtája különíthető el.  ld. Nagy esküvői dekor kalauz című e-bookom – hamarosan!)
Ezek közül biztosan lesz 1, amelyik még nála sem túl csajos. De az is jó megoldás lehet, ha kerestek egy olyan dekorációs elemet, ami nem stílusidegen, de férfias. Ez lehet egy szín, egy tárgy ( pl. különleges közlekedési eszköz), amit beépítve a látványba már számára is egy férfiasabb irányt fog mutatni.
Tipp: Ülj bele, az „Ő székébe”! Fordított helyzetben, Te mennyire éreznéd jól magad, egy tisztán pasis feeling-ű esküvőn?

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.