• "A stílus az egyik módja annak, hogy elmondd ki vagy, anélkül, hogy megszólalnál.” /Rachel Zoe/

Dekoráció a netről – avagy az esküvői dekoráció mítoszai, képek nélkül

Minden esküvőre készülő menyasszony bújja a netet. Biztosan Te is.

Ez jól is van így!
Képek, szolgáltatók, termékek, blogok, chat oldalak….
Közben felmerül megannyi kérdés, de csak kevésre találhatsz valódi válaszokat, megoldásnak látszó dolgokat viszont igen.
Nézzük csak, hogy van ez az esküvői dekorációk terén!
Ötleteket gyűjtesz, képek ezreit nézed meg, és a fejedben körvonalazódni látszik a tökéletes esküvői dekoráció képe. Egy varázslatos, minden részletében kidolgozott esküvői látomás, pont olyan, mint amit a képekből összeraktál.
Nézzük, milyen lehetőségekkel találhatod magad szemben:

 1. Minden tökéletesen alakul: magad vágsz bele, neten olcsón beszerzed, azt kapod, amit rendeltél, a gyakorlatodnak köszönhetően gyorsan és problémamentesen a kivitelezés is sikerül saját kezűleg.  Az előkészületek alatt remekül osztottad be az idődet, minden a tervek szerint be is tartottál, így kipihenten, üdén ébredsz a nagy napon.  A násznép ámulatba esik a látványtól. A költségvetésen belül maradtál! Megalkottad az álomesküvőd dekorációját!!!  – jöhetsz hozzám dolgozni!!!
 2. Majdnem tökéletesen alakul: rendelsz – kapsz valamit, felét nem használod, mert meggondoltad magad, még vásárolsz – már jóval túl a költségvetésen. Közben megtudod, hogy csak szombaton lehet felrakni a dekorációt a helyszínen, maximum péntek éjszaka….. – kitartás!!!  Éjszaka dekoráltok, a párod csak miattad marad, mert a koszorús lányok már haza mentek aludni. A nagy nap reggele így  álomszerű, hiszen szinte alszol……. De legalább kész van!!! A násznép ámuldozik!! Csak a végösszeget ne mond meg a családnak, a felesleges holmikat pedig majdcsak elsózod a neten….
 3. Nyugi, nem írom fel az össze lehetőséget, pedig vannak rémtörténeteim a témában… Nem szeretném elvenni a kedved, sem a netes rendelésektől, sem a saját kezű kivitelezéstől. Két okból sem. Egyrészt vannak korrekt cégek a neten, nem is kevés. Hazaiak és külföldiek egyaránt! Másrészt én is a saját esküvőm dekorálásával kezdtem annak idején!  (ha ismered a sztorimat, akkor ezt már úgy is tudod, ezzel most nem untatlak)

Csak szeretném, ha néhány dolgot végig gondolnál:

 • informálódj a cégről, akitől rendelni szeretnél!
 • előbb tervezz ( szín, stílus,pénz, időbeosztás, ), ezután vásárolj!
 • jó kőműves módjára inkább 2x számolj, mielőtt megnyomod az „entert” – miből mennyire lesz szükséged
 • ne vágj bele egyedül – legyenek segítségeid – akik szívesen , lelkesen  és aktívan segítenek!
 • amit csak lehet : delegálj!
 • ami nincs meg az utolsó hétig, azt inkább felejts el!
 • ha úgy érzed: mégsem megy , időben fordulj szakemberhez, mert az igazán jók naptára nagyon hamar betelik, és nagy mák kell hozzá, hogy „rádérjenek”!
 • ha kérdésed van, akkor választ keress, ne terméket vegyél! ( Youtube/ Lili dekor Számos itt látható videóm azért készült, hogy Neked segítsek!!!!!  vintage- , erdei-, bohém-, szabadtéri-, vízparti esküvők, stb. )
 • a legtöbb szolgáltató fennhangon hirdeti, hogy egyedül Ő egyedi, és nélküle élni sem fogsz tudni…. azért sokaknak sikerül……..!
 • ami a neten meseszép, az nem biztos, hogy a Te esküvői helyszíneden is jól fog mutatni. ( fényviszonyok, méretek, arányok, stb. „Egy étterem 1000 arca” c. bejegyzésem)

Persze ezt is folytathatnám, de felesleges lenne.
Mert ha már idáig elolvastad, úgy is érted, miről beszélek.

Gyűjts! Tervezz! Szervezz! …és ha úgy érzed vágj bele! …..mert én is így kezdtem!!!

Hozzászólások lezárva.