• "A stílus az egyik módja annak, hogy elmondd ki vagy, anélkül, hogy megszólalnál.” /Rachel Zoe/

Esküvő a Bárka Étteremben – avagy igényesség miniben

Kicsi, nagy , vagy éppen közepes? A méreteket tekintve tudjuk, hogy minden viszonyítás kérdése. De az alig 20 fős esküvők, minden bizonnyal így is a „ mini ” kategóriába tartoznak.


Sokaknak az esküvő elképzelhetetlen nagy tömeg, sörcsap, hatalmas buli, vagy éppen a hagyományos sültes tál nélkül. Míg másoknak a kulináris élvezet, a különleges italok vagy az apró részletek a fontosak. Többek között ezért is izgalmas számomra az esküvők világa, mert valóban nincs két egyforma esküvő!
A mini esküvők, azonban még mindig ritkák. Ahol valóban csak a nagyon szűk család, esetleg néhány barát foglal helyet.
Talán ezért van, hogy sokakban az a tévhit él: ilyenkor nem adják meg a módját, csak ripsz-ropsz összeházasodnak, bekapnak néhány falatot és este már nézik is a kedvenc sorozatukat a tévében…..
Pedig nem így van!!
Nagy valószínűséggel a mini esküvők, a részletek tekintetében lényegesen precízebbek, oda figyelősebbek. Minden lényegesen könnyebben átlátható és nyomon követhető, gyorsabban és nagyobb rugalmassággal orvosolható, mint monumentálisabb „társainál”.
Nagy örömömre ennél az esküvőnél, valamennyi fogást külön- külön , és személyre szólóan kapták meg a vendégek, ezért a tábla asztal közepe szabadon állt a rendelkezésemre.

Szűk családi esküvő révén a pár nem szeretett volna külön főasztalt, hanem minden vendég egyetlen hosszú asztalsort ült körbe.
Ezért az asztali dekorációnál sem terveztünk külön fő díszt, hanem egyetlen egységként kezeltük ezt a felületet. Csak a ritmust használtuk szervező erőként.
A 4 színes virágdísz adta a ritmus fő motívumát, míg a gyertyák közöttük ismétlődtek. Ezek között voltak vaskosabb tömbgyertyák és karcsú, magas gyertyák is.
A tömb gyertyák előnye, hogy nagyon sokáig égnek, ezért a rendezvény után haza lehet vinni, és otthon még sokáig fognak benneteket emlékeztetni erre a különleges alkalomra.
Az asztalsor dekorációját egy-egy teamécsessel zártuk le.
Valamennyi gyertyafélét üveg tartókban helyeztük el. Egyrészt, hogy ne tűnjön annyira tömörnek, sűrűnek a dekoráció, mert a pár nem szeretett volna egy zsúfolt érzetű asztali dekorációt, ugyanakkor a részletgazdagság a kérésük volt. Másrészt a dekoráció alapkoncepciója a csillogás és az elegancia volt.

A csillogást alapjaiban meghatározta gyertyák tömege és a rosegold flitteres asztali futó, ami elég hangsúlyos elem volt.Az üveg felületek pedig tovább fokozták mind a csillogást, mind az eleganciát.
A dekoráció zárásaként helyükre kerültek az ültető és menükártyák. Ez utóbbiakra , köszönetajándékként egy-egy szál virág került fiolában.
Ha Te nem szeretnél nagy felhajtást az esküvőtök körül, ám mégis vágysz egy ünnepélyes és különleges esküvőre, akkor a mini esküvő éppen neked van kitalálva!

A sok-sok apró, igényes elem – mind a dekorációban, mind a menüben-, együttesen fogja nyújtani azt élményt, amire vágysz!

Design: Lili Dekor

Virág: Holdvirág /Szentes/

Helyszín: Bárka Étterem /Csongrád/

Hozzászólások lezárva.