„Feketén a hófehér…”

Kecskeméten a „Három Gúnár” közismert és közkedvelt esküvői helyszín. Akár a fenti, akár a lenti terméről legyen is szó.

A több mint 15 éves pályafutásom alatt számtalan helyszínen megfordultam már, de csak kevés olyan helyszínt láttam, ahol a fekete és fehér ettől tökéletesebb otthonra talált volna.
Egyrészt a légtér kellően magas és tágas ahhoz, hogy ez a hazánkban még mindig csak „temetősnek” tartott szín ne hasson nyomasztóan. Másrészt a padozat már eleve erre a két fő színre van hangolva.
A hatalmas, négyzetes minta a szemnek igen vonzó arányokkal lett kitalálva, és ez is a terem igen tekintélyes méreteit hangsúlyozza tovább.

Na, de nézzük a koncepciót!

A fekete tipikusan az a tónus, amellyel csínján kell bánni, hogy nem legyen nagyon súlyos a design-ban. Tehát  kifejezetten sok fehéret alkalmaztunk társszínként.
Kettejük kontrasztját pedig a vörös rózsák töltötték meg élettel. Ők viszont csak visszafogottan, és kizárólag a virágkompozíciókban vannak jelen. Így a hangulat valóban fekete- fehér maradt, és nem ment át a „spanyolos táncestek” stílusába. Komoly , tekintélyes és elegáns maradt.

001

03

A háttér szerkezete önmagában is a zongora billentyűit idézi, szabályos fekete-fehér ritmusával. Ezt a monotóniát törik meg a dúsan redőzött, lágyan omló fehér muszlinok. Csomópontjaikat jelen esetben már nem tartottam szükségesnek külön kiemelni, ezért csak egy kompozícióba simuló , keskeny szalagból készített masnit kaptak.

A részletekben pedig csak a figyelmesebb vendégek vehették észre a rafinált megoldásokat:
–  A fekete gyertyatartókat gyöngysorral lágyítottuk. Ezek kifejezetten apró gyöngyök, hogy az eleganciát fokozzuk. A nagyobb gyöngyök arányai vaskosabbá formálták volna az íves vonalvezetést.
– A szalvéták és az asztali futó mintája egyaránt szolid barokkos vonulatot mutat. Megtörve ezzel a szigorúságot.
– Végezetül a talán legkevésbé feltűnő részlet: a fekete székmasnikat nem középre, hanem oldalra kötöttük. Ez szinte észrevétlenül vezeti  tovább a szemet a dekoráción.

004

-Végezetül, mit is érne a gyertyatartó gyertya nélkül?  Apró kicsi fényforrások ragyogták be az estét, hiszen amíg az asztalokon a 25 centis gyertyák a felfelé irányították a tekintet, a lefele lógó mécses tartó aprócska fényei (egy leheletnyi piros szalaggal) az asztal felé irányították a tekinteteket.
-Kis lángokat pedig a gyertyatartó alatt elhelyezett kerek tükörlapok sokszorozták meg.

006

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.