Ilyen a rózsa, ha angol…

Az angolszász területek lakáskultúrájában gyakran és bőségesen használt motívum az angol rózsa. A romantikus virágok David Austin keze által nemesített fajták, és világ minden pontján a kertet kedvelők szeretett növényei.

Austin a régi rózsák illatát igyekezett ötvözni a mai rózsák színeivel és folytonos virágzásával.

01

A mára mintegy kétszáz rózsafajt számláló csoportból az esküvőkbe leginkább a rózsaszín, telt virágú egyedek kerülnek be. Nem csak illatuk, hanem hihetetlenül bőséges sziromzatuk is magával ragadja a menyasszonyokat.
A visszafogott és elegáns kompozícióktól, a harsányabb pinkes árnyalatokig igen széles skálával dolgozhatnak a dekoratőrök.

Az eredetileg angol vidéki romantikát sugalmazó növényeket mára bátran használják nagyvárosi – kissé glamourosabb – formában éppúgy, mint az erdőségeket idéző faágas, mohás kompozíciókban.

Remek kiegészítői a romantikus hangulat jegyében: a csipkék, fehér tollak, tekla gyöngyök, kristályok és üveg tárgyak. ( ld. Mercury glass blog bejegyzésem ) Ezek mennyisége egészen  a végletekig fokozható. Ebben az esetben az angol rózsás hangulat teljesen átlépheti a vintage stílus küszöbét éppúgy, mint barokk fényűzését.


Ugye, hogy egyetlen virág is mennyi lehetőséget hordoz magában? Nem is beszélve a kiegészítő színekről, a halvány kéktől ( ld. az év színe 2016 c. bejegyzés ) egészen a majdnem fekete: padlizsán liláig.
Ha még egy olyan helyszínt is sikerül találnotok, ahol rózsalugas alatt esküdhettek, teljes lesz  a Csipkerózsika hangulat. Amennyiben erre nincs mód, a szertartáshoz vezető úton végig hömpölygő sziromszórás is kifinomult eleganciáról fog tanúskodni.

Természetesen most sem szabad megfeledkezni a mára „kötelező, hangulatba hozó” elemről: a meghívóról vagy a menyasszonyi ruha kiegészítőiről, de még a tortáról sem.  Mivel a rózsa ehető növény, akár a menüsorban is szerepelhet néhány exkluzív fogás. Csak ne felejtsd el figyelni a vendégeid arcát, amint kételkedve megkóstolják azokat!

A bejegyzésben látható valamennyi kép forrása: Pinterest

De ne ess túlzásokba! A vőlegényt nem kell rózsaszirmos mellénybe bújtatni! A férfiak többsége egyébként is túlságosan femininnek tartja ezt a stílust. Csak nagyon kevés  vőlegény választana önként magának ilyen nőies közeget az esküvőjére. Ezért, ha Te mégis ezt a tematikát választottad, mindenképp lassan és óvatosan „adagold be” neki az elképzelésedet. Ha egyből egy komplett rózsás esküvő tervező albummal rukkolsz elő, szinte garantált arra a hétre a mosolyszünet. Képzeld csak magad a helyébe! Te mit szólnál az Ő focis, Forma 1-es vagy boksz-ringes esküvői feelingjéhez?????
Az Ő öltözékén tökéletesen elegendő lesz egyetlen szál angol rózsa a gomblyukba…. az talán még bevállalja.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.