Kis tér – nagy kihívások? I.

Mindig  tágas térről álmodtál, amikor az esküvőtök szóba került?
Most mégis egy „kis helységben” lesz a  nagy nap?
Ne aggódj, inkább örülj a lehetőségnek!

 

Amikor kis belmagasságú, vagy kis alapterületű tereket kell dekorálnunk, némi odafigyeléssel, igazi kis ékszerdobozokat lehet alkotni. Csupán figyelembe kell venni és be kell tartani néhány fontos alapszabályt!

A kulcsszó : ARÁNY
Ez azt jelenti, hogy a terem berendezési tárgyait, dekorációs elemeit, illetve azok elrendezését a terem alapméreteihez igyekezzünk igazítani. Ez nem törpe székeket és asztalokat jelent, sokkal inkább a tér  optikailag  lehető legjobb kihasználását.

Nézzünk néhány példát:
 – nem érdemes nagyon nagy létszámú főasztalt összeállítani, mert ormótlan lesz
– a háttérdekor vonalvezetése inkább függőleges legyen, lágyan omló textilekkel, az elkötési pontok lehetőleg ne a felső harmadba essenek
– a plafont csak a legszükségesebb esetben dekoráljuk
– az asztali díszek se legyenek monumentális , barokkos, óriási  virágkompozíciók, stb.

 

A fő rendező elv: a FUNKCIONALIZMUS
Ilyen helyszíneken nem kimondottan van lehetőség a „művészkedésre”. Az ide is teszek egy kis enteriőrt, oda is teszek egy fotósarkot, itt nem igazán kivitelezhető. Csak a legfontosabb funkciókat tegyétek be a térbe. ( PL. vendégasztalok, főasztal, tánctér )Minden másra vagy keresni kell egy oldalsó termet, vagy teraszt, vagy egyszerűen „el kell engedni” , és kihúzni az ötletlistából. ( pl. fotobox, ajándékos asztal, ültetési rend, ujjlenyomat fa, sütis pult, stb. ) Ezek mind olyan funkciók, amelyek az esküvő szempontjából másodlagosak, tehát kívülre lehet őket helyezni, vagy  meg lehet nélkülük lenni.
Ha túlzottan felszabdaljuk ugyan is a teret, akkor „megfulladnak” a vendégek a látványtól.
Egy idő után, komolyan fizikai tüneteik lesznek a túlzsúfolt tértől.
És gondolom nem szeretnél arra eszmélni, hogy rajtatok kívül senki sem táncol, mert kimentek az udvarra egy „kis levegőért” .
Legyen az esküvői helyszínetek egy  alagsori étterem, vagy egy panzió földszinti rendezvényterme ( mint a ennek a fotózásunknak is a helyszíne: Fortuna Apartman Ház, Csongrádon ), de akár egy beépített padlástér is,nem szabad kétségbe esnetek!
A kisebb terekben, valahogy mindig hamarabb oldódnak fel a vendégek, otthonosabban érzik magukat, és hamarabb fog a két család is közös bulizásba kezdeni, mint óriási sportcsarnokokban, vagy szállodák 5-8 méteres belmagasságú távolságtartó különtermeiben.
Legalább is a tapasztalat ezt mutatja….

Ha megnyugodtál, hogy lehet szép esküvőd ilyen helyszínen is, és további praktikákra is kíváncsi vagy olvasd el a következő bejegyzésemet, vagy nézd meg a fotózásról készült video blogomat!   /Youtube/

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.