Kis tér – nagy kihívások? II.

Miután előző írásomban megmutattam Neked, hogy nem szabad elkeseredned, most további trükköket fogok elárulni. Mindezt azért teszem, mert szeretném, hogy Neked is mesebeli esküvőd legyen! Mert szerintem ez mindenkinek jár!

Valójában mindegy, hogy szobát rendezünk be vagy esküvőt dekorálunk, kis terek esetében az alkalmazható optikai trükkök szinte teljesen megegyeznek. Nézzük most a legfontosabbakat!
– minél több és minél világosabb színeket használj
– de legyen benne hangsúly
– a tükröződő felületek, mint maga a tükör, vagy az üveg szórják a fényt, ezzel is világosítják a szűk tereket
– a látvány hangsúlya a terem alsó harmadába essen

Még oldalakon keresztül lehetne ezeket a praktikákat sorolni, de kezdésnek szerintem ez is elegendő.
Valószínűleg hasznosabb és célravezetőbb, ha mutatom ezeket:

Az ezüst világos tónusú, és még a fényt is szórja. Csillogása pedig odavonzza a tekintetet.
A tükrök és tükröződő felületek mellett az üveg kínálja még azt a megoldást, amely látványos, ugyanakkor mégsem veszi el a teret.
Légies, könnyed eleme lehet az ilyen helyszínek asztalainak.
Egy magas váza még képes arra is, hogy függőlegesen vezesse a tekintet, mégsem okoz gondot, ha beszélgetni szeretnének a vendégek.

Az üveg olyan, mint a Mátyás király mesében a szegény lány: Hoztam is, meg nem is…

Ha a szolidabb és kissé rusztikus hangulatra vágysz, akkor lehetőleg kerüld a  látványában súlyos terrakotta cserépedényeket. Helyettük válaszd a kő, kőhatású gipsz kaspókat. De már műanyagból is lehet kitűnő minőségű, antik utánzatokat kapni.
Most nézd  a két képet egyszerre! Melyik részletek rajtuk a leghangsúlyosabbak?

 

Az elsőn a virág kompozíció zöldje, vagy a két gömb. A másodikon pedig a pici csoki barna masni. Látod, nem kell sok és nagyon sötét színt alkalmazni ahhoz, hogy az  egységes és  csak árnyalatokkal játszó alapdekorációból kihangsúlyozzunk valamit.
Azt szoktam mondani az ilyen diszkréten jelen lévő dekorációs elemekre: „nem kell, hogy rád ordítson, elég ha csak köszön”.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.