Körasztal, keringő, lassú tánc

„U alakú”, hosszú, tábla, francia vagy kerek?

Az asztalok elrendezésének, formájának szerencsére jó néhány variációja lehetséges. De mivel a legtöbb esetben a helyszín mérete, a vendégek száma és terembérlet közötti „legkisebb közös nevezőt” igyekszik minden pár megtalálni, első helyen még mindig az egyenes asztalsorok állnak
pl. halszálkában, vagy párhuzamosan, „U” vagy T alakban

 

Ugyan is a körasztalos terem berendezés, az adott létszámhoz képest, szinte dupla akkor helyigénnyel bír.

pl. ha egy téglalap alaprajzú teremben, hosszú asztalsorokkal 100 főre lehet beteríteni, akkor ugyan ez a hely körasztalos formában, csupán kb. 50 főt tud befogadni.

Hogyha oszlopok, beugró falfülkék is tarkítják a termet, vagy elve aszimmetrikus helyiségről van szó, ez utóbbi asztalforma a terem eredeti befogadó képességének csupán 30-40 %-ának nyújthat kényelmesen ülőhelyet.

Pedig személy szerint, látvány szempontjából a körasztalos a kedvencem!

Van valami letisztult, mégis hullámzó képe az így beterített termeknek. Mintha egy versenytánc bemutatón ülnénk,és a standard táncok közül éppen a keringőt látnánk:

hatalmas tüllszoknyák forgó rengeteg az egész, mintha nem is a táncé, hanem a ruháké lenne a főszerep.

Így van ez a körasztallal beterített teremben is. Nem az étterem, nem háttér dekoráció, sőt nem is a virágok, hanem a körasztal a főszereplő.

A látványt azonban az egyenes főasztal képe eléggé megbontja. A sok-sok lágy ívű forma között egyszer csak ott terem egy formabontó szögletes „ valami”. Ő a „szükséges rossz”, mivel az ifjú pár és a közvetlen hozzátartozók körasztalnál háttal lennének a vendégeknek. Ez pedig igen nagy illetlenség lenne a mi kultúrkörünkben. Ezért nálunk a főasztal hagyományosan mindig táblaasztal.

De egy egyszerű kis trükkel, egy félköríves kis asztalkával az ifjú pár szekciója is része lesz a táncnak. Máris harmóniába kerül az összkép.

Ennek az apró, nüansznyi változtatásnak köszönhető, hogy nem él külön életet,nem képvisel egy másik stílust a főasztal sem.
Ráadásul, nagy segítségre lehet az autódísz, a menyasszonyi csokor, vagy éppen az ajándékos doboz praktikus és látványos elhelyezésében.

Most már egy egységes , elegáns össztánc van az egész teremben. Egy lassú, lágy keringőbe kezdhet minden és mindenki….

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.