Levendula illat a Pálvölgyi-katlanban I.

Mészkőszirtek ölelő gyűrűje, lombos erdő, kék égbolt és friss levegő.

Mintha csak egy mesebeli völgybe érkeznénk, pedig csak néhány percnyire vagyunk a főváros lüktető, hangos forgatagától.
Én magam sem hittem, hogy ez lehetséges, amikor a GPS közölte, hogy 8 perc múlva érkezés a célhoz.

A bejárattól fehér zúzott kő út vezet le a Katlan aljáig, ahol  fehér patrysátor biztosítja  egy modern esküvő minden kényelmét. Dekorációs szempontból ideális alapot biztosítva bármilyen színű esküvőhöz.
A pár levendulás választása rendkívül dekoratív megoldásokra adott lehetőséget. Ezt kihasználva a több lila árnyalat együttes alkalmazás mellett döntöttünk. Ennek fő oka –  mint a legtöbb esetben  – a pár személyisége. Van, akiknél minden gond nélkül az erős, telt színű, intenzív lilákat javasolnám, de náluk a visszafogottabb árnyalatokat részesítettem előnyben és csupán néhány helyen jelentek meg a hangsúlyt és kontrasztot teremtő sötét tónusok sötétlila rizslámpa (lampion) formájában.

Már csak azért sem tartottam szükségesnek sok sötét „foltot” a sátorban, mert ez a sátor karakteres sötétbarna fa szerkezetre épül fel, melyek már eleve vezetik a szemet. Az ilyen erőteljes optikai elemeket pedig halvány alaptónusú dekornál már eleve a látvány részeként kell kezelni.
A háttér felépítése volt a vizuális kapcsolódási pont a sátor oldalának függőleges bordái és a plafon íves textiljei kötött. A tagolt alapot (krém  – lila – krém) a leomló csipke tette lágyabbá, míg a felső rész húzott lila szaténorganzái  a szögletes alapformát tették izgalmasabbá.

Ezzel akár be is fejezhettem volna a hátteret, de az asztalok részletgazdagságát követve, itt is szerettem volna valami játékosságot becsempészni. Ezért középre egy selyemrózsa koszorú került, ami anyagában teljesen megegyezik a plafon rózsagömbjeivel. Ebbe  – ősz lévén – néhány szárított levendulaszál került, a széleken pedig üveggömbök lettek belógatva szatén szalagon.

A szárított levendula motívum a vendégasztalokon is folytatódott. A sátor egészéhez igazodó több lila árnyalatból felépülő vázadíszek és asztalszámok mellett, morzsolt formában asztali szórás lett belőle. Nem is gondolnátok, milyen varázslatos illatot tud adni néhány száz szál levendula! Mivel a sátor oldalt nyitott, attól sem kellett tartani, hogy az érzékeny orrúakat esetleg mélyen érinti. Mert a sátrat átjáró őszi szellő éppen annyi illatot hagyott maga után,  amennyi egy levendula ihletésű esküvőhöz  kell.

 Dekoráció: Lili Dekor           Virág: Edit Virág Varázs        Ültetési rend, asztalszám: Magic Art

 

 

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.