Mákos tészta- vagy tésztás mák? Az esküvői színválasztás lépései 2.

Kitaláltátok a terem alaphangulatát, megvannak az árnyalatok, de mit is érdemes még figyelembe venni?

4, Az ifjú pár külső karaktere

Sokszor ezzel szoktam kezdeni, de az személyes megbeszélés. Most viszont neked a gép előtt ülve szeretnék segítséget nyújtani, ezért logikai sorrendet igyekszek összeállítani.

A személyiségetek az alapja hangulat meghatározásának, viszont a külső megjelenésetek, a hajatok és a ruhátok színe sem elhanyagolandó. És rendszerint, mikor dekororshoz kerültök – főleg a vőlegény ruhája még nincs meg.

Ismét a vizualitásotokra kell hagyatkoznotok:
– szőke menyasszony- fehér háttér előtt –fehér ruhában, reflektorral, vagy fényfüggönnyel megvilágítva??????……… Minden fotós „álma”
– fekete hajú vőlegény – sötét bőrszínnel – fekete öltönyben- csokibarna , vagy fekete háttérrel hangulatvilágításban??????….. Szintén minden fotós álma.

Ha szeretnétek, hogy olyan fotók készüljenek rólatok ahol „látszódtok is, nem csak rajta vagytok, akkor ezeket a tényezőket sem árt figyelembe venni:

  • bőrötök tónusa ( ami az esküvőtökön lesz. pl. elő nászút Mauriciuszon + 5 árnyalat!!!!! )
  • ruhátok színe ( átöltözés után is! )
  • a terem megvilágítottsága ( pince helység, kevés ablak, sátor, nagy reflektoros, stb. )
  • a háttér színe ( falszín, vagy háttértextil )

 

5,Véglegesítés: Az arányok meghatározása

Amennyiben az előző lépcsőfokokat végig jártátok, már szinte készen is vagytok. Utolsó teendőként már csak az maradt, hogy a kiválasztott színek egymáshoz képest milyen arányban legyenek jelen.
Ez első „esküvősként” jelentéktelennek tűnhet a számotokra, pedig mi tapasztalt”öreg rókák” tudjuk, a végeredmény szempontjából nem az.

A nagyon pasztell, „fagyi„ szineknél nincs is gond ezzel, hiszen a visszafogott színeknél nincs nagy „dráma” a látványban. De nézzünk meg egy extrémebb variációt: fekete-fehér-némi „színnel”

Ha sok a fehér és a másik két szín csak aládolgozik ennek, akkor még közel állunk a decensebb kategóriához. Fehér székszoknyák, terítők, pl. pink virágok, a fekete pedig csak egy –két szalag formájában jelenik meg.

Míg egy zömmel fekete háttér kicsi fehér kiegészítővel már jóval markánsabb hangulatot áraszt, mégis elegáns, de már sokkal nagyvilágibb hatást kelt.

no images were found

Ugye hogy nem mindegy?
Én erre csak azt szoktam mondani: van aki a mákos tésztát szereti, én viszont a tésztás mákot… Az alapanyag ugyan az, csak az arányok változtak.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.