Milyen lovat szeretnél? Avagy az esküvői színválasztás lépései 1.

Szerencsére túl sok szín van a világunkban ahhoz, hogy valamennyi „elegáns esküvő” csak arany –fehér legyen, és a „fiatalos, lendületes esküvőnek” sem kell kizárólag a zöld – narancs kombinációra szorítkozniuk.

Bőven van variációs lehetőség.

Nemrég egy matematikus ismerősömmel kiszámoltattam, hogy az a közel 40 féle szín, ami jelenleg ma a dekorációs palettámon található, hány féle képen variálható, 2 illetve 3 szín együttes alkalmazása esetén. Hihetetlenül megdöbbentem.

Szóval a lehetőségek adottak, a fantázia dolgozhat, de hogyan is kezdjetek neki a színek kiválasztásának?
1, Az alaphangulat meghatározása
Amit érezni szeretnél / szeretnétek a helyszínre érve aznap. Előző bejegyzésemben olvashattad már , mit érdemes a színek kiválasztása előtt tenned. ( Kis lap –kis álom, nagy lap nagy álom c. bejegyzés ) Ha azon már túl vagy, akkor ezt a lépcsőt gyorsan ki is pipálhatod, mert már tudod.

2, Az árnyalatok kiválasztása – összeegyeztetése
Minden színnek több árnyalata van, ezek közül nem mindegyik párosítható egymással, jó ízlés esetén.
( lehet hogy konzervatív vagyok, lehet a rajz szakos diploma teszi, de számomra a kreativitás, és az egyediség nem azt jelenti, hogy koncepció nélkül rátukmálok színeket a párokra – ami éppen raktáron van – , majd oltári önbizalommal közlöm velük, hogy most ez a „ menő”. )
Képzelj például magad elé egy kék színt.….Megvan?
Lesz akinek halvány baba kék, lesz akinek a türkiz, vagy az azúrkék ugrott be. De olyan is akad közületek, aki lelki szemei előtt az mély éj kék jelent meg a csillagok ezüst szikráival, vagy egy vízparti esküvőt képzelte el tengerészkék – fehér megoldással.
Minden árnyalat más – más személyiséget, és azon belül is lelki állapotot tükröz.
Éppen ezért ne hirtelen „ felindulásból” válassz színárnyalatot.

3,Szelektálás
Igen lényeges mozzanat. Ekkor már kihagyhatatlan lépcsőfok a helyszín elemzése. Az igazat megvallva, én már a megbeszélések legelején szeretem tisztázni a helyszín adottságait.

Az alábbi történet, azt hiszem jó példa lesz ehhez a ponthoz .
A megbeszélést a nagyon nagy távolság miatt nem tudtuk a helyszínen megtartani, ráadásul , ahol találkoztunk valamiért a netre sem tudtunk felcsatlakozni. De ennek ellenére elkezdtük a megbeszélést.
Szépen haladtunk, szerencsére a párnak igen konkrét elképzelései voltak minden tekintetben. Kora tavaszi esküvőként, egy hatalmas park közepén álló kastély révén , „belőttük” az erdő zöld – krém színt , kiindulásként, hiszen a vőlegény vadász szenvedélye volt az alap. ( ennek köszönhetően ismerkedtek meg ) Végig beszéltünk mindent, amikor is az ara jelöltnek eszébe jutott, hogy a telefonjában vagy néhány kép a helyszínről.
Szóhoz sem jutottam.
Igazán elegáns, szépen felújított , neobarokk terem. Igényesen faragott, egyedi készítésű , krém kárpitos székekkel….. és 4 db hatalmas, Ferrari piros oszloppal, a terem közepén, amik azt kiabálták: ITT VAGYOK!!!!!
A pár nem értette a döbbenetemet. Hiszen mint kiderült , már 4 dekorossal beszéltek előttem minddel a helyszínen , és egyikük sem akadt fent a színigényükön. Akkor én vajon miért?
„Elegáns, visszafogott , de vadászos hangulatot szeretnétek, igaz? – Így van ! – hangzott a válasz.
De ha én a 4 „ordító” piros oszlop közé berakom az erdő zöld szék masnikat, asztali futót és a hátteret, akkor ezt a dekorációt úgy fogják hívni: Karácsony….. áprilisban…..
Szívesen elkészítem, ha ezt szeretnétek…..
Természetesen nem ezt a „lovat” akarták. Úgyhogy villám gyorsan átnyergeltünk egy másik lóra, amin csak krém és fehér színű nyereg volt, a vadászias hangulatot pedig remekül hoztuk a szalvéta mintájával és az agancsos asztaldíszekkel.

Igen, fontos hogy Ti mit szeretnétek, de azt hiszem már érthető , nem célszerű minden esetben csak a trend előre jelzésekre, vagy a katalógusokra hagyatkozni. A végeredmény tekintetében akkor lesz teljes a kép, ha az adott helyszínnel is összhangba kerül a dekorációtok színe és stílusa.

képek

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.