„Mint a hurrikán, amerre jár, pusztít a lány…” I.

Nem kell mindent és mindenkit elsöprő lendületű „menyaszörnynek” lenned ahhoz, hogy kikészítsd a családod.

Túl precíznek és aprólékosnak sem ahhoz, hogy az agyukra menj.
Viszont érdemes magadat „nyakon csípni”, amikor túllőttél a célon, és nem megvárni, amíg a családod teszi ezt meg.

Az emberek beskatulyázására számtalan elmélet, és típustan ( tipológia ) látott napvilágot a pszichológia tudományának megszületése óta.  Mégis nehézkes a körülöttünk lévők feltérképezése.

Egyrészt nem mindenki tanult róla a suliban – pedig hasznos lenne -, ezért nincsenek megértési kulcsok a kezünkben, amikor a szeretteink ajtóin kellene bejutnunk.
 Másrészt a felnőtt népesség csupán 2-3 %-a sorolható egyetlen „skatulyába”, azaz ilyen kevés a tiszta típus. Ezért amikor az egyik családtagunkhoz megtaláltuk azt a bizonyos „kulcsot”, közel sem biztos, hogy ugyanaz másnál is működni fog.
 Ráadásul még az „ön azonos” emberek is rendelkeznek némi ún. felvett stílussal.
pl. van eltérés abban, ahogy az új főnök előtt viseled magad, és aközött, ahogy a                barátnőiddel bulizol a hétvégén. Más vagy egy jó napodon, és más, ha bal lábbal keltél.

Tehát ki jobban, ki kevésbé, de mindannyian idomulunk az aktuális helyzethez, társasághoz, a pillanatnyi lelki állapotunkhoz stb. Sőt az életkorunk előrehaladtával is változunk.  Az emberek nagy többsége egyre zárkózottabb, és vaskalaposabb lesz. Ez az egyik fő oka, a generációs ütközéseknek az esküvőkön!
pl. Bár kétségtelen, hogy  sok ara tudja produkálni a 3 éves korában felbukkanó dackorszak minden fontos mozzanatát, amikor jegygyűrű kerül az ujjára.

Mégis a két, talán legismertebb alaptípus, viszonylag könnyen beazonosítható.

Folyt. köv.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.