Nosztalgikus hangulatban I. – A Geréby Kúria

Néhány napja  képeket  nézegettem, amikor is egy „régi kedves ismerősömre” bukkantam.
A Kecskemét mellett elterülő puszta öreg épületei keltek újra életre, amikor is valódi esküvői paradicsomot varázsoltak ide, néhány évtizeddel ezelőtt.

Amikor itt van alkalmam esküvőket dekorálni, mintha hallanám a pusztában vágtató lovak hangját, a csikósaik kurjantását, vagy a hegedűszót, amit egykoron a betyárok húzattak, az egymástól járóföldnyire fekvő csárdák valamelyikében.
Magam sem tudom, mitől van ez az érzésem ide belépve, hiszen egy elegáns, minden igényt kielégítő épületkomplexum várja a házasulandókat. Mégpedig annyira „komplexumról „van szó, hogy egy azon időben egyszerre akár 3 esküvőt is tudnak tartani.

A fénykép, ami a kezembe akadt, a Katinka teremben készült.  A nem túl nagy létszámú esküvő leglátványosabb dekorációs eleme, a főasztal háttere volt. A háttérváz és  rajta a dúsan húzott szatén   lehetővé tette, hogy az egyébként ablak előtt ülő családtagokat az esküvő fő színei vegyék körül, és a fotósnak ne ellenfényben kelljen fotóznia őket.
Ez a megoldás már évek óta a repertoárom részét képezi, már csak azért is, mert szerintem az esküvői dekorációnak túl kell mutatnia az asztalcsíkok és székmasnik felhelyezésén.
Egy esküvői designer és dekoratőr szerepe a komplett látvány megálmodása és összehangolása, a többi érintett kollégával.
Főleg akkor van az összedolgozásnak a végeredmény szempontjából felbecsülhetetlen jelentősége, amikor  – ehhez a dekorációhoz hasonlóan –  a textilek visszafogott színeket képviselnek.  A valódi hangsúlyt, az „életet” a design-ba pedig a virágok lehelik.  Kettőjük játéka lesz az, ami megteremti azt a harmóniát, amitől a látvány egyensúlyba kerül.

Dekoráció: Lili Dekor; Virág: Edit Virág Varázs

 

Ettől a képtől kedvet kaptam még egy kis keresgélésre, aminek egyik gyümölcse egy csokibarna  – krém dekorációm lett a Nádas teremben…

….. a másik pedig egy sorozat, az eltelt 16 év számomra legkedvesebb, legemlékezetesebb esküvői dekorációival.

(folyt. köv.)

 

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.