Pompom a köbön

Te is készítettél  kislánykorodban szalvétából  rózsát???
Ugye, emlékszel milyen könnyű volt elkészíteni???
Ott ültél, kezedben a dús szirmú virággal, arcodon az alkotás örömével. Majd szólt valaki hozzád, leraktad, és mire visszaértél, máris hervadt virággá vált a kis gyönyörűség…

Már évek óta jelen van a nemzetközi dekorációs trendekben, itthon is kapható, mégis kevesen alkalmazzák a modern kor óriás papírrózsáit.
Vajon miért??????
Pedig roppant dekoratív, előhívja a „nézőből” azt az egykor kislányt, és ráadásul a szivárvány szinte összes árnyalatában kapható.
Ha pomponos esküvőre készülsz, és el szeretnéd kerülni, hogy az álom rémálommá váljon, akkor mindenképp érdemes  néhány kulisszatitkot megtudnod!  Feltéve, ha igényes esküvőt szeretnél…….

1. A méret a lényeg!!!!!  A gyerekkori  „papírzsepi rózsa” valóban mutatós volt, de sem a zsebkendőnek, sem a szalvétának nem a legjobb hozzá az anyaga. Túl „nehezek”.  Persze meg tudod csinálni, de ha nem készíted elég  „sűrűre”, akkor felakasztva  a saját súlyától össze fog esni, és elég lelombozó látvány lesz….
Ezekből az alapanyagokból, csak kis méretűt (kb. 10 cm átmérőjűt) készíts, a nagyokhoz használj selyempapírt!

2. Ha készet vásárolsz, mindenképp próbálj ki egyet – ha van rá lehetőséged- , csak néhány perc az egész, mielőtt bevásárolnál  az „ olcsó” piacos darabokból. Mert lehet, hogy selyempapírból készült, de ha a nagy néretűeknek kicsi a lapszáma, akkor „szellős” lesz a virág. Látszani fog, hogy még hiányzik belőle szirom.

3. Átlagosan 5 perccel számolj pompomonként! Méghozzá a helyszínen!!!!!!!
Ha otthon állítod össze őket, nagyon nagy eséllyel mennek tönkre mire a helyszínre érnek. Próbáltuk mi is söprűnyélre, hosszú rúdra fűzni, de sokkal több vele a macera – hogy ne érjenek szállítás közben sem máshoz, sem egymáshoz – hogy ésszerűbb a helyszínen összeállítani. Amint 1 db elkészült, máris menjen a helyére.

4. Előre kalkuláld ki a mennyiséget! Mert ha valamelyik külföldi rendelős oldalt használod, soha sem biztos, hogy utánrendelésnél, ugyanazt az árnyalatot fodják neked elküldeni.

5. Ezért jó megoldás lehet, ha már eleve játszol az árnyaltokkal!

6. Soha ne vegyél készen, már használt pompomt!!!! Ha jót akarsz……

Ja, hogy ez nem túl pénztárcabarát  dekorációs  megoldás???
Ki mondta, hogy az?
Játékos, bohém, mutatós, az összeállítása tökéletes „csajos” program,  de nem a legolcsóbb  látványelem, ha sokat szeretnél belőle felhasználni… pedig  isten igazából csak nagy tömegben jönnek elő az előbb felsorolt tulajdonságai. (Akár több tucat egy kupacban!) 
Viszont jó hír, hogy már hazai gyártó is készíti ezeket a vidám kis esküvői kellékeket.
Aki olvasta már a blogjaimat, az tudja, hogy nem szoktam reklámot csinálni senkinek, az én blogomnak nem az a célja… Viszont ennél a témánál nem tudom kihagyni, hogy egy régi nyomdász,  Karcsi bácsi nevét őrző családi vállalkozásra ne hívjam fel a figyelmed!  (Karcsi papírboltja)
A képen látható dekorációt is az ő termékeikből készítettem! Szerintem nem csak a névválasztás, a  termék minőség is különleges!

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.