Tavaszi eső a Sheratonban

Ismét egy izgalmas, és pörgős nap áll mögöttünk. Véget ért a II. Nagy esküvői kiállítás,  melynek helyszínéül, idén is  a kecskeméti Sheraton Hotel  és Konferencia Központ szolgált.

 

Nekem a  kiállítások valahogy mindig ugyan olyan hangulatban telnek: hónapokon át tartó tervezgetés, rajzolgatás, ötletelés:  hogyan is nézzen ki a standunk.

– Ilyenkor először heteken  keresztül bújom a külföldi, piacvezető lapok oldalait, feltérképezve a következő szezon trend színeit, vonalvezetéseit, figyelve a különleges alapanyagaira, újdonságaikra.

– Utána , beszerzek egy roppant inspiráló külsejű, négyzetrácsos füzetet (Nekem fontosak a szép füzetek!!!!! ), és kezdetét veszi a : „ mit lehet kihozni 12 négyzetméterből” kezdetű játék. ( ez roppant mód hasonlít a: hogyan rendezzünk be egy nappalit kezdetű  népi játék „kockás papíros” variációjához….. ) Aki játszott már ilyet, az pontosan tudja: megtervezel, kicentizel 122 féle variációt, de amikor megérkezik  a bútor, egyik ötleted  sem  néz ki jól, és 4-5 óra bútor tologatás után megtalálod a  tökéletes 123. variációt, ami addig nem jutott eszedbe.

Nos így jártam és is a tervezőfüzetemmel: megterveztem 11 tuti lehetséges standot,kiválasztottam az általam legjobbnak vélt, és elméletileg trendi színű és formavilágú variációt,  és amikor mintegy főpróbaként összeraktam a standot: NEM TETSZETT!

Szóval 15 év szakmai múlttal , csaknem 50 kiállítással,  megannyi teleírt  és rajzolt  inspiráló külsejű füzettel a hátam mögött, az idén végre , egy nagy felismerésre jutottam:   ez azért van így, mert olyan vagyok mint az időjárás.

A  Szakemberek kutatnak, terveznek, előre jeleznek. Én pedig, az időjáráshoz hasonlóan, nem törődve az előre jelzésekkel: megyek a saját fejem után.

Úgyhogy becsuktam a füzetet….. és akkor a borítón megláttam a”roppant inspiráló”  képet: egy üde zöld tavaszi erdőt, a leveleken esőcseppekkel…..

Ettől kezdve, nem volt kérdés, hogy milyen színben és hangulatban fogom megalkotni az idei standot.

Igen, természetesen üde zöld színben, a tetején „ esőcseppekkel”. Aki ott volt, az láthatta, a többieknek pedig itt van néhány kép.

Nálam ilyen az, amikor az alkotói képzelet tavaszi szellőként suhan, megsimogat néhány bokrot, és virágot, belekapaszkodik egy  – egy felhőbe, és elkezd esni az eső….

no images were found

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.