Tematikus esküvők: UTAZÁS

Közös nyaralás, motoros túra, lánykérés, elő nászút?
Akár mi is az apropója, ezt a témát sokan és szívesen választják.

Természetesen lehet még tovább szűkíteni a kört, egy konkrét útra, kontinensre, országra  vagy  akár jellegzetes városra is (pl. Párizs, Velence, Róma, stb. ), de a legtöbb pár inkább tágan értelmezi a témát.

A „kötelező „ kiegészítőkön túl (térkép, földgömb, fényképezőgép), bőven adódik alkalom a részletek kidolgozására is.
– lehet kincses  térkép izgalma az ülőhely keresés
– útlevél a meghívó
– csomag a köszönetajándék
– lyukasztott térkép a „termékenységet jelképező „rizsszórás helyett”

 

Ami a színkombinációt mindenképp befolyásolja, az természetesen maga  fő elképzelés (az adott pl. ország jellegzetes színei), de érdemes olyan összeállítást választani, amihez jól mutat a klasszikus : kék-piros páros.

Talán Ti már nem is tudjátok miért is olyan fontos, de  a szüleitek minden bizonnyal őriznek még valahol a padlás mélyén egy-egy külföldi rokontól, vagy nyári cserediáktól kapott nemzetközi levelet, vagy csomag árkötő zsinórt.

Remek ötletnek tartom vendégkönyv, vagy ujjlenyomat fa helyett a földgömbre írást. Talán azért is van előtte mindig sorban állás, mert a legtöbben egy „bizonyos” földrajzi helyhez akarnak írni. Nem csak állnak egy üres fehér lap előtt – mint a hagyományos vendégkönyveknél: „ Na mit is írjak????” „Írnom kell valamit!” gondolatokkal a fejükben –  hanem már motiválva vannak az emlékhagyásra. 

 

 

A stílus lehet franciásan sikkes, angolosan konzervatív vagy olaszosan könnyed. Bármelyik sztereotípiára lehet építeni. De ha Ti egy bohémos hangulatú , DIY elemekkel átszőtt esküvőt álmodtatok meg, akkor sem kell kétségbe esnetek. Irány a padlás, keressétek meg anyuék  összes régi iskolai atlaszát és  térképét, – azóta már úgy is egy csomó ország név megváltozott – úgyhogy ollót, lyukasztót, ragasztót, tűzőgépet elő, és kezdődhet az „újrahasznosítás”!

 

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.