Világhódító úton az „Ombre” stílus

Amikor először hallottam, megmondom őszintén a Shrek című mesefilmre asszociáltam. Végül is: ogre vagy ombre mindegy nem?

Közel sem! Ma már tudom……

Az ombre eredetileg: árnyékot, árnyast, árnyalást jelent. (francia) De jelent bizonyos nyelvekben homály-t, vagy akár szellemet is. Az általa dekorációként nyújtott látványnak szerintem leginkább az első fordítás, illetve még talán a : „követő”, „kísérő”  a legmegfelelőbb, hiszen egymást követő árnyalatok, a színkörön egymást kísérő színek tárulnak elénk egy-egy ilyen dekoráció alkalmával.

Koránt sem idei trendről van szó! A hajviseletben, az öltözködésben már évek óta jelen van, de mint tudjuk az esküvői trendek (mivel 1 évre előre tervezik), némi fázis késében szoktak lenni.

Tehát ha esetleg vacillálsz egy szín 2-3-4, vagy  még több árnyalata között, akkor neked ez az ideális megoldás!!!
Akár valóban csak árnyalatokról, akár egymást követő színekről van is szó, az ombre stílus rengeteg lehetőséget rejt!
Egyrészt megmenekít a színárnyalat választás néha „gyötrelmes” és idegtépő  dilemmáitól, másrészt elfedi az egyébként véletlenül is adódó színeltéréseket.
Ez pontosan azt jelenti, hogy amikor kifejezetten 1 szín mellett teszed le a voksod, és pl. piros – fehér dekorációt szeretnél (hogy egy egyszerű példánál maradjak), a szolgáltatóid minden igyekezete és összehangolt munkája ellenére sem lesz minden pontosan megegyező piros. Még akkor sem, ha kikötöd, hogy „Ferrari” piros legyen, vagy kódszámot adsz meg. ( ld. A Phantone nem fantom c. bejegyzésem ) Egyszerűen azért, mert minden anyag minőség és felület más-más látványt fog produkálni, még azonos színkód mellett is.

Pl. fényes szatén anyag –  matt szalvéta – rózsa –színes víz a vázában. stb.
Természetesen az összkép egyöntetű lesz még ilyenkor is!

De az ombre viszont  lehetővé teszi, hogy  a görögdinnye piros fakóbb árnyalatától egészen a bordós pirosig haladva játszhass az árnyalatokkal!
Képzelj csak el, egy menyasszonyi tortát, vagy újasszonyi ruhát ilyen, egymást lágyan és finoman követő , egymásba szinte átúszó árnyalatokkal.
És akkor még nem is szólam arról a lehetőségről, hogy bátran túl lehet lépni a monokróm ombrén!
Ne fogd vissza magad! Szinekre fel!!!

001

A pasztell 50 árnyalata: Big Day Esküvő Magazin 2015./ 3 .
Design: Lili Dekor
Virág: Edit Virágvarázs
Szalvéta tartó: Magic Art

002

05

Napsárga – narancssárga  – piros  az ombre szellemében az Őszi esküvő kiállításon
Design: Lili Dekor
Virág: Edit Virágvarázs
Ültető és menükártya: Magic Art

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.